Україна

Окупанти вперше втратили свою рідкісну машину Земледелие


Окупанти вперше втратили свою рідкісну машину Земледелие

Це перший задокументований випадок знищення російської системи дистанційного мінування Земледелие.

Бійці Нацгвардії знищили рідкісну військову техніку окупантів – систему дистанційного мінірування Земледелие, повідомили у Нацгвардії.
 
Зазначається, що ворожу техніку знищили боєприпасом, скинутим з дрону. Так само було розбито російський ЗРК Тор-М1. Під час виконання завдань також було знищено ворожий БМ-21 Град та дві 2С1 Гвоздики.
 
Експерти Defense Express наголошують, що це перший задокументований випадок ліквідації ворожої системи Земледелие на війні в Україні. Відомо, що за допомогою цієї системи супротивник закидав мінами Харківщину у березні 2022 року. Крім того, у грудні цю систему використали на Запорізькому напрямі.
 
Російська ІСДМ Земледелие є відносно новою системою, оскільки її попередні випробування було завершено у 2022 році. Того ж року її було публічно продемонстровано. Ця система призначена для створення мінних полів на відстані від 5 до 15 км шляхом відстрілювання реактивних 122-мм снарядів.
 

Нагадаємо, за даними Генштабу ЗСУ, бійці української армії за минулу добу ліквідували 820 солдатів РФ. Загальні бойові втрати Росії станом на 4 березня орієнтовно склали близько 152 190 осіб.

 

За інформацією Центру стратегічних та міжнародних досліджень (CSIS), Росія у війні проти України втратила більше військових, ніж у всіх збройних конфліктах з 1945 року – після закінчення Другої світової.

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button