Україна

Окупанти возять боєприпаси під виглядом “гуманітарки” – розвідка


Окупанти возять боєприпаси під виглядом гуманітарки - розвідка

У Головному управлінні розвідки Міноборони повідомили, що до Херсонської області заїхали понад 20 “громадянських” вантажівок КамАЗу.

Окупанти на Херсонщині почали возити боєприпаси під виглядом так званої “гуманітарної допомоги”. Це сталося після того, як українські військові завдали точних ударів по складах. Про це повідомляє Головне управління розвідки Міноборони.

Зазначається, що, зокрема, до Херсонської області заїхали понад 20 “громадянських” вантажівок КамАЗу.

“Всі вони пофарбовані в білий колір з нанесеними на двері кабіни прапорами РФ та символікою політичної партії Единая Россия. Реальний доставлений вантаж – боєприпаси ствольної артилерії та РСЗВ. Нові склади боєприпасів облаштовуються у цивільних будівлях – установах культури та освіти”, – йдеться у повідомленні.

У ГУР повідомляють, що одночасно окупанти запроваджують додаткові обмеження для дислокованих у Херсоні підрозділів.

“З стройового плацу Херсонського факультету Одеського державного університету внутрішніх справ (школа поліції) прибрали легкову та вантажну техніку, яка кілька місяців перебувала там. Особистий склад розміщується на 1 поверсі та у підвальному приміщенні. Пересувається територією у вечірній та нічний час”, – зазначили у розвідці.

Крім того, у зв’язку з очікуванням обстрілів з боку ЗСУ, периметр посилено охороняється ворогом, виставлені позиції снайперів, які постійно спостерігають за приватними та багатоповерховими будинками.

Також у зв’язку з масованими ударами ЗСУ, військовим 1, 2 армійських корпусів ЗС РФ заборонено переміщення військової техніки у світлий час доби під час перевезення особового складу та військових вантажів.

“Проводяться роботи з переобладнання наявних транспортних засобів до пересування у темний час доби, а також здійснюється маскування транспорту. Аналогічні заходи також мають провести інші підрозділи російських окупаційних військ”, – повідомили у ГУР.

Раніше повідомлялося, що РФ може брати “оперативні паузи” у війні з Україною.

Крім того, за даними розвідки, військові РФ скаржаться на значні втрати.


Новини от 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button