Україна

Окупанти вербують українців на ТОТ для війни в Африці – ЦНС


Окупанти вербують українців на ТОТ для війни в Африці - ЦНС

В Африці українцям доведеться, окрім того, що воювати, ще й займатися видобутком корисних копалин.


Російська приватна військова компанія Вагнер розпочала масштабне вербування на тимчасово окупованих територіях українців для війни в Африці. Про це повідомляє Центр національного спротиву в п’ятницю, 5 квітня.

Йдеться про чоловіків віком від 22 до 50 років. Їм обіцяють зарплати у 240 тисяч рублів при умові підписання контракту на пів року. В Африці бранцям доведеться, окрім того, що воювати, ще й займатися видобутком корисних копалин.

 
ЦНС нагадає, що “вагнерівці” засвітилися в Африці ще у 2017 році. Аргументують свою присутність там бажанням “боротися з американськими впливами” на континенті.
 
“Росія відома своїми постійними війнами у багатьох країнах світу і тим, що не гребує порушувати міжнародне гуманітарне право, яке не дозволяє вербування місцевого населення до мілітаристичних об’єднань”, – додали в Центрі.

Нагадаємо, за інформацією ГУР, Росія формує загони так званих “військових інструкторів” для подальшої відправки до країн Африки з метою розширення впливу на цій території. 

Правозахисники заявляють, що члени Вагнера допомагають військам Малі здійснювати напади і атаки з безпілотників, що призводить до загибелі десятків мирних жителів.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button