Україна

Окупанти в Україні беруть у полон навіть дітей

Окупанти в Україні беруть у полон навіть дітей

Фото: СБУ

Окупанти викрали дитину в одному із сіл на Чернігівщині

СБУ звільнила сина військовослужбовця, якого військові РФ викрали в одному із сіл Чернігівської області. За звільнення підлітка вимагали від матері дані про дислокацію об’єктів ЗСУ.

Служба безпеки України провела спецоперацію для звільнення дитини на Чернігівщині, коли регіон був тимчасово окупований військами загарбників. Про це повідомили у прес-службі відомства у п’ятницю, 20 травня.

З початком повномасштабного вторгнення Росії мати хлопчика – військовослужбовець-контрактниця ЗСУ – для безпеки відправила його до родичів в одне із сіл на Чернігівщині. Але незабаром село опинилося під тимчасовою окупацією, зв’язок із сином було втрачено.

За кілька днів на телефон матері надійшов дзвінок із невідомого номера. Їй повідомили, що син у полоні. Окупанти висунули умову звільнення підлітка: в обмін на інформацію про розміщення низки військових об’єктів ЗСУ, що дислокуються на території регіону.

Жінка звернулася за допомогою до СБУ. У відповідь контррозвідники спецслужби розробили та провели успішну спецоперацію з порятунку дитини. Матеріали слідства долучені до численних доказів порушення окупантами законів та звичаїв війни.

Нагадаємо, СБУ розкрила масштабну схему розкрадання гуманітарної допомоги, яка була призначена ЗСУ.


Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/UA_1NEWS

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button