Україна

Окупанти в Енергодарі стріляли у бік Запорізької АЕС


Окупанти в Енергодарі стріляли у бік Запорізької АЕС

Ворожі снаряди поцілили у високовольтну лінію зв’язку 330 кВ ВРП автотрансформатора ЗАЕС – Запорізька ТЕС.

 
У п’ятницю, 5 серпня, російські військові знову вдалися до провокацій в Енергодарі. Внаслідок їх обстрілу о 14:30 зафіксовано три “прильоти” біля промислового майданчика ЗАЕС. Про це повідомляє Енергоатом у Telegram.
 
Ворог  поцілив у високовольтну лінію зв’язку 330 кВ ВРП автотрансформатора ЗАЕС – Запорізька ТЕС.
 
“Незважаючи на провокації окупантів, ЗАЕС продовжує працювати і видавати потужність в енергосистему України через працюючі лінії. Відповідно до їх пропускної спроможності було прийнято рішення щодо розвантаження та відключення від мережі одного з працюючих енергоблоків Запорізької атомної станції. Викиди та скиди радіоактивних речовин не зафіксовані”, – йдеться у повідомленні.
 
Загарбники продовжують влаштовувати терор і наражати на небезпеку весь цивілізований світ.
 
Також з боку Запорізької АЕС триває обстріл житлових кварталів Енергодара. Про це заявив мер міста Дмитро Орлов.
 
“Чути вибухи. Різниця між вильотом і прильотом становить лише близько трьох секунд. У більшості мікрорайонів міста зникло світло. Також немає водозабезпечення, здебільшого припинив працювати інтернет”, – написав він у Telegram.
 
Нагадаємо, як заявив гендиректор Міжнародного агентства з атомної енергії (МАГАТЕ) Рафаель Гроссі, ситуація на захопленій Росією Запорізькій АЕС з кожним днем ​​стає дедалі серйознішою. Усі принципи ядерної безпеки було порушено.
 
Аналітики Інституту вивчення війни вважають, що російські окупанти, ймовірно, використовують Запорізьку АЕС в Енергодарі для ядерного шантажу у спробі послабити волю західних країн надавати військову підтримку українському контрнаступу.
 
 
 
Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button