Україна

Окупанти у Херсоні шукають місце для Катерини ІІ


Нинішні території Херсонської області у другій половині XVIII століття належали до регіону Дикого Поля, де мешкали козаки-запорожці.

 

Російські окупанти мають намір встановити у захопленому Херсоні пам’ятник російській імператриці Катерині II. Про це у суботу, 18 червня, у Telegram-каналі заявив колаборант Володимир Сальдо, призначений головою окупаційної адміністрації Херсонської області, адміністрації президента РФ.
 
При цьому опубліковано “документ”, в якому йдеться про те, що пам’ятник Катерині нібито бажають бачити в місті його жителі.
 
“Керівництво військово-цивільної адміністрації Херсонської області, підтримуючи ініціативу жителів Херсона щодо увічнення пам’яті засновниці міста Катерини II, іменним указом якої 244 роки тому і було закладено місто, звертається за сприянням та підтримкою у створенні пам’ятника великої імператриці в Херсоні”,  – сказано в ньому.
 
Звернення направили до помічника глави адміністрації президента РФ Володимира Мединського.
 
До звернення Сальдо не додав жодних доказів соціологічного опитування чи інших доказів підтримки суспільством спорудження пам’ятника імператриці іншої держави.
 

Нинішні території Херсонської області у другій половині XVIII століття належали до регіону Дикого Поля, де мешкали козаки-запорожці. Поблизу сучасного розташування Херсона знаходилася і Альошківська Січ – центр політичного, військового та економічного життя низового козацтва.
 
У 1775 року російська імператриця Катерина II розпустила останню Січ і заарештувала кошового отамана Петра Калнишевського. Території Дикого Поля вона анексувала та направила російських аристократів та переселенців із Балкан заселяти неосвоєні території. Ці території отримали назву Новоросія.
 
Раніше повідомлялося, що в Херсоні вчинено замах на колаборанта та начальника виправної колонії Євгена Соболєва.
 
 
 
Новини від 1News у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/UA_1NEWS

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button