Україна

Окупанти тікають від ЗСУ, попутно займаючись мародерством – розвідка


Окупанти тікають від ЗСУ, попутно займаючись мародерством - розвідка

Російські військові під час відступу вивозять техніку українців. Також зафіксовано пограбування шкіл.

Втеча окупантів, спричинена успішним контрнаступом ЗСУ у Харківській області, супроводжуються масовим мародерством. Про це 12 вересня повідомило головне управління розвідки Міноборони.

Зазначається, що російські військові намагаються потрапити вглиб тимчасово захоплених територій України, частина з них прагне до Бєлгородської області.

“Під час втечі рашисти займаються масовим мародерством, завантажуючи в машини відібрані в українців генератори, телефони, комп’ютери. Зафіксовано нерідкі випадки пограбувань шкіл. Зі спортзалів виносять навіть турніки та спортивні снаряди. В одному із сіл рашисти викрали автобус і кинули через шість кілометрів. У ньому виявлено 36 тіл окупантів”, – уточнили в ГУР.

За даними розвідки, підрозділам так званої “ДНР”, які нещодавно дислокувалися в Ізюмі, довелося відступити на 60 кілометрів від міста через відсутність боєприпасів та палива.

“Їхні родичі шоковані розповідями про наступ України, оскільки в російських ЗМІ озвучується зворотна інформація – про успішний наступ рашистів”, – наголосили українські військові.

Раніше повідомлялося, що на тимчасово захопленій Херсонщині процвітає мародерство.

Подоляк пригрозив окупантам-мародерам “спецоперацією”


Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button