Україна

Окупанти скинули на Маріуполь “714 тонн пекла та ненависті до України”

Окупанти скинули на Маріуполь 714 тонн пекла та ненависті до України

Фото: t.me/andriyshTime

“714 тонн пекла та ненависті до України”

Потужність випущених по місту снарядів у тротиловому еквіваленті більша за атомну бомбу, скинуту на Хіросіму, зазначає мер Маріуполя Вадим Бойченко.

 

Тільки за останній місяць окупанти скинули на Азовсталь 714 тонн авіабомб у тротиловому еквіваленті. Про це повідомляють у Маріупольській міській раді.

 

“714 тонн пекла та ненависті до України”, – пише радник мера Маріуполя Петро Андрющенко.

 

Мер Маріуполя Вадим Бойченко зазначає, що бомбили, як атомними бомбами.

 

“Бомбили, як атомними бомбами. Росіяни більше двох місяців безперервно обстрілювали Маріуполь з гаубиць, ракетних комплексів, танків, кораблів та авіації. Ймовірно, використовувалися і протибункерні авіабомби ФАБ-1000 і ФАБ-3000. Потужність випущених по місту снарядів у тротиловому еквіваленті більша за атомну бомбу, скинуту на Хіросіму”, – пише Бойченко.

 

Мер повідомляє, що кількість загиблих у місті – не менше як 20 тисяч людей, але дані дуже приблизні.

 

“Окупанти лякають світ зброєю масового ураження, але фактично в Маріуполі вони вже влаштували масове знищення мирного населення. Російська армія скоїла злочин проти людства. Це факт. Це найбільший геноцид у Європі з часів Другої світової. Ми оцінюємо кількість жертв мінімально у 20 тисяч людей. Але фіксація нових братських могил свідчить, що ця оцінка не остаточна”, – зазначає мер Маріуполя.

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button