Україна

Окупанти скоюють екоцид біля Мелітополя – Федоров


Окупанти скоюють екоцид біля Мелітополя - Федоров

Російські загарбники руйнують береги річки Молочна. Вони планують використати води річки для наповнення зрошувальних каналів.


На тимчасово окупованих територіях Запорізької області російські загарбники чинять черговий акт екоциду – руйнують береги річки Молочної. Про це повідомив міський голова Мелітополя Іван Федоров у Telegram в понеділок, 18 вересня.
 
“Окупанти вчиняють екоцид поблизу Мелітополя – руйнують береги Молочної. Прикриваються турботою про екологію. Насправді – планують використати води річки Молочна для наповнення зрошувальних каналів”, – написав він.
 
Таке рішення може призвести до збільшення солоності води в Азовському морі та вплине на ґрунтові води, наголосив Федоров.
 
Федоров нагадав, що окупанти вже заподіяли непоправної шкоди екології регіону: засмітили аграрні землі мінами та оборонними спорудами, влаштували полігони на землях Приазовського нацпарку, спустошили зрошувальні канали, підірвавши Каховську ГЕС.

Нагадаємо, вночі 6 червня російські війська підірвали дамбу Каховської ГЕС, що викликало масштабне затоплення територій у Херсонській області та завдало значних екологічних, економічних та гуманітарних збитків Україні.

Можна перейти вбрід: в ОП показали фото Дніпра після підриву Каховської ГЕС

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button