Україна

Окупанти шукають підпілля у Криму – ЦНС


Окупанти шукають підпілля у Криму - ЦНС

В Криму під егідою ФСБ РФ було створено мережу ресурсів для доносів – “найпопулярніший” серед них Кримський Смерш.

Спецслужбісти РФ заохочують жителів Криму повідомляти про “неблагонадійних осіб” та складають “чорний” список тих, хто, на їхню думку, загрожує окупаційній владі. Про це у неділю, 26 листопада повідомляє Центр національного спротиву. 

“Спецслужбісти РФ заохочують знаходити й викривати “порушників” тож на півострові запанувала атмосфера 1937 року. Добровільні донощики готові здати сусідів за будь-яку комбінацію жовто-синіх барв чи прослуховування української музики”, – йдеться в повідомленні.

Під підозрою у окупантів опинилися ті, хто має родичів на території вільної України, колишні військовослужбовці та співробітники Збройних сил України та силових відомств, особи, що обіймали посади в органах державної влади та органах місцевого самоврядування до окупації півострова у 2014 році.

“Окремо ворог виділяє кримськотатарську спільноту. Подібно до того як за сталінських часів окупант визначає усю національну спільноту як “народ-зрадник” та постійно здійснює рейди у районах компактного проживання корінного народу Криму”, – зазначають у ЦНС.

Також до виявлення “неблагонадійних осіб” окупанти залучають добровольців. 

“Основне їх завдання це виявлення “неблагонадійних осіб” та занесення їх у спеціалізовану базу “АІС екстремист”. Підставою для занесення у таку базу можуть бути коментарі чи навіть реакції під дописами, що критикують російську агресію чи висловлюють проукраїнську позицію”, – додали в ЦНС.

Відомо, що окупанти уже внесли до своєї бази дані про близько семи тис. осіб. Зокрема, більше тисячі – це представники корінного кримськотатарського народу.

ЦНС закликає повідомляти про такі випадки порушення громадянських прав та свобод на тимчасово окупованих територіях.

Раніше розвідка повідомляла, що РФ утримує 11 тисяч українських дітей у “таборах перевиховання”. 

Окупанти погрожують дітям на ТОТ – ЦНС

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button