Україна

Окупанти шукають холодильники для трупів – ГУР

Окупанти шукають холодильники для трупів - ГУР

Фото: ГУР Минобороны Украины

Тривале зберігання тіл загиблих пов’язане з намірами російського керівництва приховати реальні масштаби втрат від російського електорату, вважають в українській розвідці.

 

Окупанти шукають у Мелітополі додаткові холодильники для зберігання тіл своїх загиблих – їх нема де зберігати, а відправляти їх на батьківщину не поспішають. Про це повідомляє Головне управління розвідки Міністерства оборони України.

 

“Окупаційна адміністрація Мелітополя терміново шукає додаткові морозильні камери та промислові холодильники. Відомо, що переобладнаний у морг міський м’ясокомбінат вже повністю заповнений тілами вбитих окупантів і не може більше приймати “вантаж 200”, – йдеться у повідомленні.

 

Повідомляється про те, що нещодавно російські військові приїхали до ТОВ Арон-М (Мелітополь, вул. Ломоносова, 370) та вивчили його холодильні камери.

 

“Обладнання було визнано придатним для переобладнання в морг. Керівництво компанії було повідомлено про “рішення щодо тимчасового їх використання на безоплатній основі для зберігання тіл загиблих військовослужбовців”. Зазначається, що наразі в Мелітополь активно завозяться трупи рашистів, які загинули під час боїв у напрямку Пологи – Гуляйполе”, – пишуть у ГУР Міноборони.

 

У ГУР вважають, що ці події пов’язані з великими втратами окупантів у живій силі.

 

Крім того, тривале зберігання тіл загиблих пов’язане із намірами російського керівництва приховати реальні масштаби втрат від російського електорату. Тому практикується так зване “дозоване” відправлення тіл до РФ і максимальне розтягнення цього процесу в часі, – йдеться у повідомленні розвідки.

 

Раніше повідомлялося, що у Харкові вбитих військових РФ відвантажують вагонами. Тіла складають у спеціальних вагонах-рефрижераторах, оскільки російська сторона відмовляється забирати своїх солдатів та наказує ховати у братських могилах.

 

 

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button