Україна

Окупанти розкрадають фонди музеїв Маріуполя

Окупанти розкрадають фонди музеїв Маріуполя

Російські окупанти грабують музеї Маріуполя

Як за часів Другої світової розкрадали у музеях світу німці, так зараз чинять і росіяни, зазначив міністр культури України.

 

Російські окупанти крадуть архівні та культурні фонди маріупольських музеїв. Про це у вівторок, 26 квітня, повідомив у Telegram міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко із посиланням на радника мера Маріуполя Петра Андрющенка.

 

 

“Рашисти викрадають архівні та культурні фонди маріупольських музеїв. Неприпустима поведінка з боку російської армії продовжується. Як за часів Другої світової розкрадали у музеях світу німці, так зараз роблять і росіяни”, – написав Ткаченко.

 

За його даними, є інформація, що експонати мають намір вивезти до Донецька для оцінки, а потім до Росії.

 

“Сподіваємося, що цього не станеться. У будь-якому разі – все повернемо назад, в Україну. Де воно має своє законне місце. А от за подібні культурні злочини Росія собі збільшує термін покарання”, – заявив Ткаченко.

 

Нагадаємо, у березні під час боїв у Маріуполі окупанти зруйнували будівлю Художнього музею імені Архипа Куїнджі, де містилися оригінали картин відомих художників – Івана Айвазовського, Миколи Глущенка, Тетяни Яблонської та інших.

 

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button