Україна

Окупанти проводять “аудит” на Запорізькій АЕС


Окупанти проводять аудит на Запорізькій АЕС

Такий “аудит” нібито необхідний для запланованої “модернізації” атомної станції, тому що раніше на ЗАЕС “було багато імітацій”, заявили у Москві.

Російські загарбники проводять “аудит” на Запорізькій АЕС у тимчасово окупованому місті Енергодар Запорізької області. Про це сказав радник голови концерну Росенергоатом Ренат Карчаа, повідомляє Інтерфакс у п’ятницю, 20 січня.

Такий “аудит” нібито потрібний для запланованої “модернізації” атомної станції. Ренат Карчаа стверджує, що раніше на ЗАЕС “було багато імітацій”.

“Гроші закладалися на модернізацію чималі, а фактично вона не проводилася. Станцію просто тримали на плаву. Це те, що називається плановим, поточним ремонтом, не більше”, – сказав Карчаа.

Саме тому, за його словами, “зараз ведеться досить копітка робота з аудиту, з’ясування реального технічного стану і блоків, й інших систем з наступним виходом на планування робіт, пов’язаних саме з модернізацією станції”.

Карчаа додав, що зараз на станції нібито проводяться відновлювальні та поточні технічні роботи. При цьому він оцінив збиток від обстрілів як “колосальний”.

“Точних розрахунків поки що немає. Оціночно – збитків не на одну сотню мільйонів рублів завдано… Зроблено дуже багато і робиться дуже багато. У тому числі для захисту тих приміщень, в яких перебувають вузли свіжого ядерного палива та відпрацьованих відходів, радіоактивних матеріалів”, – наголосив він.

Раніше окупанти заявили про “ремонти” на енергоблоках ЗАЕС. Агресори мають намір “посилити” ЗАЕС фахівцями з російських атомних станцій, збудованих за аналогічними проектами.


Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button