Україна

Окупанти просуваються під Донецьком – Інститут вивчення війни


Окупанти просуваються під Донецьком - Інститут вивчення війни

Західні аналітики вважають, що росіяни мають обмежений успіх на Донбасі: зокрема, під Мар’їнкою, а також у Пісках. Вони додали, що ворог контролює центр останнього населеного пункту

Російські окупанти просуваються до населених пунктів на західних околицях Донецька. Про це свідчать актуальні карти бойових дій в Україні на 8 серпня, які представив Інститут вивчення війни, повідомляє сайт аналітичного центру.

У звіті експерти роблять висновок у ході аналізу роликів із соціальних мереж, що ворожі сили перебувають вже в центральній частині Пісків і “просуваються для закріплення контролю над населеним пунктом”.

Аналітики припускають, що росіяни вже в центральній частині селища та контролюють території навколо Свято-Іверського жіночого монастиря та будинки культури.

Експерти також заявили, що війська РФ просуваються до східної частини Мар’їнки. Проте Генштаб ЗСУ в останніх зведеннях не підтвердив ці дані.

Інститут вивчення війни повідомляє, що російські загарбники завдавали обмежених наземних ударів на південний захід і на південний схід від Ізюма, на схід від Сіверська, на схід і на південь від Бахмута.

Раніше повідомлялося, що РФ стягнула до Брянської та Курської областей танки. Ці підрозділи можуть бути задіяні у відволікаючих маневрах на півночі України.

Крім того, за словами президента України Володимира Зеленського, ситуація на Донбасі залишається дуже важкою, а покращатись вона може лише збільшенням поставок Україні сучасної зброї.


Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button