Україна

Окупанти посилили тиск на мирне населення – ГУР


Окупанти посилили тиск на мирне населення – ГУР

Зафіксовано факти агресії та незаконних дій щодо мешканців захоплених територій Херсонської, Харківської та Запорізької областей.

 
На окупованих територіях зростає невдоволення населення діями окупаційних військ і “місцевих адміністрацій”. Про це 8 серпня повідомили в Головному управлінні розвідки Міноборони.
 
Так у Великому Бурлуку Харківської області адміністрація окупантів змушує місцевих підприємців отримувати паспорти Росії та здійснювати перереєстрацію відповідно до російського законодавства.
 
“У багатьох населених пунктах окупанти погрожують закрити і націоналізувати підприємства. Також запроваджуватиметься щомісячний “податок” на кожен автомобіль підприємств у розмірі 5 000 рублів”, – зазначили в ГУР.
 
Наголошується, що після того, як у Балаклію прибув черговий ворожий батальйон, до складу якого увійшли колишні карні злочинці, різко зросло агресивне ставлення до місцевого населення.
 
Також тривають конфлікти між підрозділами противника на етнічному ґрунті, які часто торкаються громадянського населення.
 
“На окупованій території Запорізької області внаслідок такого конфлікту було застрелено заступника командира чеченської національності одного з підрозділів. А в Зеленопіллі окупант у стані алкогольного сп’яніння на БТР збив електричний стовп, через що було знеструмлено населений пункт”, – зазначили в розвідці.
 
На окупованій території Херсона, зокрема в Голій Пристані, посилюється пресинг місцевого населення на блокпостах.
 
Раніше повідомлялося, що війська РФ широко використовують на Донбасі протипіхотні “міни-пелюстки”, які загрожують цивільному населенню.
 
У ГУР розповіли, як відбувається примусова видача паспортів РФ
 
Новини від 1News у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button