Україна

Окупанти посадили на рік у в’язницю українського студента в Криму

Йому закидають «створення екстремістської спільноти»

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Підконтрольний окупаційній владі Євпаторійський міський суд засудив до року ув’язнення студента українського вишу, який створив у соцмережах групу про повернення окупованого Криму під контроль України.

Йому закидають «створення екстремістської спільноти», – інформує 1NEWS.

Вирок отримав громадянин України, який є студентом геолого-географічного факультету одного з українських вишів. За даними «слідства», у 2018 році він створив у соціальній мережі групу, де розробив статут, структуру та символіку «екстремістської спільноти з метою повернення Республіки Крим та м. Севастополя під юрисдикцію України».

Його також звинуватили у вербуванні членів спільноти з-поміж жителів окупованого Криму та нібито закликах до вчинення протиправних дій.

Як зазначає пресслужба підконтрольного РФ суду, студента затримали працівники ФСБ у 2020 році, коли той відвідував півострів. Там заявляють, що він «розкаявся у скоєному», бо «підпав під уплив групи українських студентів із радикально-націоналістичними переконаннями, а також пропаганди українських ЗМІ».

Студента засудили до року ув’язнення у виправній колонії загального режиму із забороною адмініструвати сайти та спільноти у соцмережах. У «суді» заявили, що такий вирок ухвалили, враховуючи низку пом’якшувальних обставин, зокрема стан здоров’я обвинуваченого.

Джерело: Громадське

Back to top button