Україна

Окупанти погрожують мешканцям Маріуполя розстрілом

Окупанти погрожують мешканцям Маріуполя розстрілом

Фото: Инсайдер/Telegram

Зруйнований Маріуполь

Військові РФ перейшли до прямих погроз про відкриття вогню на ураження по кожному, хто перебуватиме на вулиці без білих пов’язок.

 

Військові РФ почали погрожувати жителям Маріуполя розстрілом за відмову пов’язувати білі стрічки. Про це заявив радник мера Маріуполя Петро Андрющенко.

 

“Окупанти від “м’яких” пропозицій носити білі стрічки цивільним як позначку “свій-чужий” перейшли до прямих погроз про відкриття вогню на ураження по кожному, хто перебуватиме на вулиці без таких позначок. Росіяни поступово перетворюють місто на справжнє гетто для українців, одночасно використовуючи мирних громадян як принаду для виявлення вогневих точок”, – наголосив він.

 

За словами Андрющенка, військові РФ вкотре анонсували на 20 квітня так званий “режим припинення вогню” у Маріуполі, від якого вони очікують, що українські захисники здадуться в полон.

 

“Вчорашній подібний анонс протягом усього часу анонсованого “припинення вогню” супроводжувався масовими відеоштурмами та боями з боку окупантів. Нічого нового, все за Орвеллом: мир – це війна, свобода – це рабство”, – заявив радник мера.

 

Він зазначив, що “волонтери” від ФСБ брешуть маріупольцям, що всі, хто залишився в місті, визнані “ворогом”, що їх заарештовуватимуть або мобілізуватимуть як “гарматне м’ясо”.

 

Також Андрющенко повідомив, що в районі Метро та Порт-Сіті, а також у районі колишнього АТБ на Східному “систематично з’являється інтернет” і може працювати Viber.

 

Він закликав українців намагатися зв’язатися з маріупольцями та запевнити. що “ніхто їх не кинув і не зрадив”.

 

За словами радника мера, головні маріупольські паблики у соцмережах контролюють окупанти, за винятком Телеграм-каналу Маріуполь.

 

Нагадаємо, Міноборони Росії знову запропонувало українським захисникам Маріуполя, які зараз тримають оборону на металургійному комбінаті Азовсталь, здатися.

 

 

 

 

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button