Україна

Окупанти планують ввести у Маріуполі свої “стандарти освіти”

Окупанти планують ввести у Маріуполі свої стандарти освіти

Фото: ЕРА

Окупанти планують запровадити у Маріуполі свої “стандарти освіти”

У рамках “адаптації” до переходу на російські програми в школах викладатимуть лише три предмети: російську мову та літературу; історію Росії та математику.

У Маріуполі окупанти планують з нового навчального року повністю русифікувати навчання та запровадити свої стандарти. Про це повідомляє український омбудсмен Людмила Денісова.

Повідомляється, що в рамках “адаптації” до переходу на російські програми в школах викладатимуть лише три предмети: російську мову та літературу; історію Росії та математику.

“Загарбники також влаштували “організаційно-методичні” збори вчителів, яких примушують до співпраці в освітньому процесі. Незгодним погрожують “негативними” наслідками – від “фільтраційних таборів” до обмеження “гуманітарної” допомоги”, – йдеться у повідомленні Денісової.

Омбудсмен також зазначає, що залучення дітей до навчання поблизу зони активних бойових дій – це пряма загроза їхньому життю та безпеці та є прямим порушенням статті 38 Конвенції ООН про права дитини.

“Нав’язування освіти країни-окупанта суперечить статті 29 Конвенції ООН про права дитини, яка встановлює, що освіта дитини має бути спрямована на виховання поваги до батьків дитини, її культурної самобутності, мови та національних цінностей країни, в якій дитина проживає, країни її походження. Звертаюся до Комісії ООН з розслідування порушень прав людини під час воєнного вторгнення Росії в Україну зважити на ці факти порушень Росії прав дитини в Україні”, – пише Денісова.

Раніше повідомлялося, що Маріуполь взяли “під контроль” кадировці та Росгвардія. Виїхати із міста неможливо.


Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/UA_1NEWS

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button