Україна

Окупанти планують “мобілізацію” у Херсонській та Запорізькій областях – ГУР

Окупанти планують мобілізацію у Херсонській та Запорізькій областях - ГУР

Окупанти хочуть, щоб українці вбивали українців

Фактично агресор намагатиметься знищити Україну руками самих українців, пояснили у розвідці.

Росія має намір влаштувати на окупованих територіях Запорізької та Херсонської областей примусову “мобілізацію”. Після чого мобілізовані будуть відправлені на штурм позицій ЗСУ. Про це повідомляє Головне управління розвідки Міноборони у Facebook у середу, 20 квітня.

“Псевдореферендуми на окупованих територіях Запорізької та Херсонської областей мають на меті оголошення примусової “мобілізації”. Після її проведення ФСБ РФ планує кинути “мобілізованих українців на найгарячіші ділянки фронту на штурм позицій ЗСУ під контролем загороджувальних загонів”, – йдеться у повідомленні.

У розвідці пояснили, що фактично це є спроба знищити Україну руками самих українців.

“Для проведення “референдумів” заздалегідь збираються особисті дані мешканців тимчасово окупованих територій, нібито для отримання “гуманітарної допомоги” або соціальних виплат. У день “голосування” співробітники ФСБ заповнюватимуть бюлетені, користуючись отриманою інформацією, без згоди та фізичної присутності самих українців”, – розповіли в ГУР.

За даними розвідки, ця спецоперація має такі цілі:

  •     знищення представників українського етносу;
  •     проведення пропагандистських заходів із нав’язуванням населенню Росії та світу міфу про те, що “звільнене від нацистів населення областей почало боротися з націоналістичними батальйонами”.

“Це ще один злочин путінського режиму проти України та доказ геноциду, який проводиться проти української нації”, – зазначили у ГУР.

Напередодні Запорізька військова адміністрація назвала незаконним так званий “референдум” в окупованій Розівці, де “народні збори” ухвалили приєднатися до “ДНР”.


Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/UA_1NEWS

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button