Україна

Окупанти переобладнують об’єкти цивільної інфраструктури у в’язниці – Маляр


Окупанти переобладнують об єкти цивільної інфраструктури у в язниці - Маляр

Війська РФ на тимчасово захопленій території України облаштовують в’язниці на об’єктах цивільної інфраструктури.


На тимчасово окупованій території України російські загарбники продовжують переобладнувати об’єкти місцевої цивільної інфраструктури з метою посилення репресивних заходів проти цивільного населення і приховування своєї злочинної діяльності. Про це заявила заступниця міністра оборони Ганна Маляр у Telegram.
 
За її словами, протягом серпня в н. п. Первомаївка в Херсонській області, використовуючи будівлі місцевої продовольчої бази, окупанти в авральному порядку облаштовують приміщення нової в’язниці. Територія довкола вже охороняється військовослужбовцями військової поліції на постійній основі.
 
У н. п. Токмак в Запорізькій області окупанти, погрожуючи вогнепальною зброєю, відібрали в місцевих підприємців нежитлові приміщення, які вони використовують для розміщення затриманих.
 
У н. п. Василівка у Запорізькій області у студентському гуртожитку російські загарбники облаштували приміщення, в якому проводять допити місцевих мешканців, застосовуючи тортури.

Нагадаємо, в ООН закликали Росію дотримуватися гуманітарного права в Україні. Моніторингова місія задокументувала незаконне затримання понад 900 цивільних осіб з початку війни, а також страту без суду та слідства 77 з них.

Раніше повідомлялося, що російські війська на півдні України обстрілюють окуповані ними території, а також свої підрозділи. 

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button