Україна

Окупанти обстріляли Селидове на Донеччині: є загибла і поранені


Окупанти обстріляли Селидове на Донеччині: є загибла і поранені

Росіяни сім разів обстріляли місто, внаслідок чого пошкоджені сім багатоповерхових будинків, три приватні будинки.

Російські окупанти вночі обстріляли Селидове Донецької області. У результаті обстрілу є загиблий і семеро поранених, серед них семирічна дитина. Про це повідомив голова ОВА Вадим Філашкін на своєму Telegram-каналі.

“Щонайменше одна людина загинула і семеро поранено внаслідок нічних обстрілів Селидового. Серед поранених – дитина 2017 року народження”, – написав чиновник.

За його словами, росіяни сім разів обстріляли місто, внаслідок чого пошкоджені сім багатоповерхових будинків, три приватні будинки, три навчальні заклади та адміністративна будівля. Крім того, постраждали вісім автомобілів.

“Це тільки попередньо відомі наслідки. Точні масштаби завданої шкоди встановлюємо”, – резюмував очільник ОВА.

На сайті Офісу генерального прокурора України, внаслідок обстрілу загинула 50-річна жінка, яка працювала сторожем і перебувала в службовому приміщенні. Її тіло деблокували з-під завалів зруйнованої адміністративної будівлі.

Поранень зазнали семеро цивільних осіб – чотири жінки віком від 38 до 88 років, двоє чоловіків 18 і 51 року та шестирічний хлопчик. Їх доправили до лікарні з мінно-вибуховими травмами та забоями. У дитини до того ж діагностовано різану рану голови. Усі вони перебували за місцями проживання.

За даними слідства, обстріл був близько 00:30. Прокурори вживають заходів щодо документування воєнних злочинів РФ. За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури розпочато досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом Порушення законів та звичаїв війни (ч. 2 ст. 438 Кримінального кодексу України).

Нагадаємо, 7 лютого Росія масовано атакувала Україну ракетами, перед цим випустивши “шахеди”. Під удари потрапилиКиїв, Харків, Миколаїв та західні регіони.

Пізніше стало відомо, що підрозділи ППО збили 44 з 64 ворожих цілей.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button