Україна

Окупанти обстріляли фосфорними бомбами Зміїний


Окупанти обстріляли фосфорними бомбами Зміїний

Керівництво збройних сил Росії не дотримується навіть власних заяв, які декларують “жест доброї волі”, зазначив головком ЗСУ.

 
Війська країни-агресора Росії завдали авіаудару фосфорними бомбами по острову Зміїний у Чорному морі. Про це повідомив головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний на своїй сторінці у Facebook у п’ятницю, 1 липня.
 
“Керівництво збройних сил Росії не дотримується навіть власних заяв, які декларують “жест доброї волі”. Сьогодні близько 18.00 з аеродрому Бельбек пара літаків Су-30 ВКС ЗС РФ двічі завдала авіаційного удару фосфорними бомбами по острову Зміїний, де нібито “завершили виконання завдань”, – написав Залужний.
 
Він зазначив, що всім, хто говорить про домовленості з Росією, варто знати про ці факти.
 
“Єдине, у чому противник послідовний, це незмінна “влучність” завдання ударів”, – додав головком ЗСУ.
 
Залужний оприлюднив відеозапис авіаудару, на якому видно, як літак, що низько летить, скидає над островом кілька бомб, з яких лише одна вибухнула на острові.
 

 
Нагадаємо, Україна завдавала ударів по Зміїному кілька останніх тижнів, а 30 червня стало відомо, що росіяни евакуювалися з острова після чергових обстрілів. У міноборони РФ це назвали “жестом доброї волі”.
 
Підступи до Зміїного можуть бути заміновані – Держприкордонслужба
 
Новини від 1News у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button