Україна

Окупанти накопичують війська під Сватовим – ОВА


Окупанти накопичують війська під Сватовим - ОВА

Росія стягує техніку та військових в окупованій частині Луганської області, зазначає Сергій Гайдай.

Російські окупанти накопичують техніку та війська у Сватівському районі. Вони вважають дезертирами тих, хто відступив із Харківської області. Про це повідомив голова Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай.

Він зазначив, що раніше загарбники планували провести псевдореферендум на захоплених територіях 11 вересня, але після успішного контрнаступу ЗСУ у Харківській області перенесли його на невизначений термін.

Глава ОВА додав, що загарбники відключають інтернет на окупованих територіях. Також росіяни продовжують використовувати навчальні заклади на тимчасово захоплених територіях для розміщення особового складу та військової техніки.

У Хомівці у Сватівському районі на території місцевого аграрного ліцею розміщено військову техніку, а в корпусах – особовий склад противника.

Гайдай додав, що окупанти називають дезертирами тих, хто відступив із Харківської області. Зокрема, йдеться про російських загарбників із 202-го стрілецького полку 2-го армійського корпусу, які змушені були тікати під тиском ЗСУ.

Гайдай раніше повідомив, що деокупація Луганщини може розпочатися після визволення міста Лиман.

Також 15 вересня він заявляв, що росіяни стягують війська у Сватове та Троїцьке для оборони у Луганській області.


Новини від 1News у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button