Україна

Окупанти на ТОТ знищують пам’ятники жертвам Голодомору – ЗМІ


Окупанти на ТОТ знищують пам ятники жертвам Голодомору - ЗМІ

Російські загарбники самостійно фіксують акти вандалізму проти пам’ятників Голодомору на ТОТ.

На території Іванівської громади Генічеського району Херсонської області російські загарбники знищили 14 пам’ятників жертвам Голодомору в Україні. Про це у п’ятницю, 24 листопада повідомило херсонське видання Мост із посиланням на публікації окупаційної адміністрації Іванівської громади.

У дописі окупанти та гауляйтери називають Голодомор 1932-1933 років “так званим” і вказують, що причинами голоду та загибелі мільйонів українців були начебто несприятливі погодні умови, неврожай, а також економічну та аграрну політику радянського уряду.

Водночас окупанти ігнорують факт ведення репресивної політики генсеком Радянського Союзу Йосипом Сталіним щодо українців та інших народів, проти яких була розгорнута кампанія штучного голоду.

Зазначимо, окупаційні адміністрації посоромились оприлюднювати обличчя вандалів, заздалегідь приховавши їх на фотографіях.

Нагадаємо, за словами міністра закордонних справ України Дмитра Кулеби, Декларацію до трагічного 90-річчя Голодомору 1932–1933 років, ініційовану Україною в ООН, підписали 55 країн. Також її підтримала делегація Європейського союзу.

За даними опитування, Голодомор геноцидом українського народу вважають 92% українців.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button