Україна

Окупанти на Сумщині взяли в полон шістьох прикордонників – ЗМІ


Окупанти на Сумщині взяли в полон шістьох прикордонників - ЗМІ

Російська влада заявляє, що українські прикордонники нібито здалися добровільно. ЗМІ повідомляють, що у полон українські бійці, ймовірно, потрапили під час одного з бойових зіткнень.

На кордоні між Сумською та Курською областями шестеро українських прикордонників потрапили у полон. Про це у суботу, 16 грудня, повідомляє Громадське із посиланням на джерело у Держприкордонслужбі.

Тим часом, губернатор Курської області РФ Роман Старовойт написав у Telegram, що прикордонники нібито здалися в полон. Він також опублікував відео того, як чоловік, ймовірно один з полонених, “дає свідчення”.

Він каже, що незадоволений ситуацією в Україні, зокрема процесом мобілізації, звинувачує посадовців у привласненні державних коштів і закликає “здаватися в полон”. На формі чоловіка немає шевронів чи інших розпізнавальних знаків.

Громадське із посиланням на своє джерело повідомляє, що до взяття прикордонників в полон причетна диверсійно-розвідувальна група з Росії.

Сумське видання Кордон. Медіа повідомляє, що у полон українські бійці, ймовірно, потрапили під час одного з бойових зіткнень з окупантами, захищаючи прикордоння.

Нагадаємо, у листопаді під Авдіївкою близько десятка росіян здалися в полон.

Стало відомо, скільки українців повернули з полону

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button