Україна

Окупанти масово викрадають чоловіків і вимагають викуп

Окупанти масово викрадають чоловіків і вимагають викуп

Фото: ГУР Минобороны Украины

На окупованих територіях росіяни викрадають чоловіків і вимагають викуп

Сума за “повернення до нормального життя” залежить від рівня добробуту сім’ї та коливається від 10 тисяч до 30 тисяч доларів, повідомляють в СБУ.

 

На тимчасово окупованих територіях російські військові масово викрадають чоловіків і вимагають викуп. Сума за “повернення до нормального життя” залежить від рівня добробуту сім’ї та коливається від 10 тисяч до 30 тисяч доларів. Про це повідомляє прес-служба СБУ, посилаючись на перехоплені телефонні розмови й оперативну інформацію з тимчасово окупованих територій.

 

Як приклад наводяться кілька звернень громадян до так званої “тимчасової військової адміністрації Росії” в Мелітополі Запорізької області:

 

“Щойно приїхали ваші хлопці, з комендатури, закрили мого чоловіка в багажник і відвезли. Ні документи не надали, ніде нічого… Скрутили, завантажили в багажник. Машину забрали, мотоблок… сказали, що вони з поліції… У мене чоловіка забрали і сказали, що відвезли в Мелітополь у 58-му армію чи 58-ма армія забрала. Як мені бути?” – повідомляють жительки окупованих територій у зверненнях до “нової влади”.

 

Повідомляється, що викуп призначають на місці зустрічі, по телефону рішення не озвучують.

 

“На всі ці питання приблизно однакова відповідь, що по телефону вони не вирішуються. А вже після приїзду родичам озвучують прайс – і починаються торги”, – йдеться в повідомленні СБУ.

 

 

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button