Україна

Окупанти масово мародерять у Сєвєродонецьку – Гайдай


Окупанти масово мародерять у Сєвєродонецьку - Гайдай

Переселенці дізнаються про те, що повертатися нікуди, від сусідів, яких депортували росіяни, або від тих, хто раніше виїхав на окуповану територію, а зараз навідався до рідних міст та сіл.

Сєвєродонецьк на межі гуманітарної катастрофи, росіяни масово мародерять, вивозячи майно містян. Про це повідомляє голова Луганської ОВА Сергій Гайдай.

“Щодня до Національної поліції надходять по півсотні заяв щодо зруйнованого житла в Луганській області. Переселенці дізнаються про те, що повертатися нікуди, від сусідів, яких депортували росіяни, або від тих, хто раніше виїхав на окуповану територію, а зараз навідався до рідних міст і сіл”, – пише Гайдай.

Голова ОВА повідомляє, що у Сєвєродонецьку зруйновано чи пошкоджено відсотків 80 житла.

“Деякі люди намагаються повернутися за речами, але все частіше трапляються випадки, що, віддавши кругленьку суму нелегальному перевізнику, знаходять нехай і вцілілу, але порожню квартиру. Зайшовши до міста, росіяни спочатку депортували частину місцевого населення, забрали ключі, а потім почали грабувати все поспіль. Під’їжджають до багатоповерхівок на вантажівках. Якщо хороші меблі, то виносять і їх. Йдеться вже не лише про побутову техніку”, – додав голова ОВА.

Повідомляється також, що окупанти призначили чергового “коменданта”, вже третього, але майно сєвєродончан продовжує зникати.

Раніше повідомлялося, що у Кремінній терор досяг такого рівня, що людей розстрілюють прямо на вулиці. Допомагають у цьому місцеві колаборанти, які здають населення з проукраїнською позицією, зазначають точні адреси.

Крім того, повідомлялося, що окупанти вивозять мешканців Лисичанська до фільтраційних таборів.


Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

 

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button