Україна

Окупанти готуються до операції ЗСУ щодо звільнення Криму – ГУР


Окупанти готуються до операції ЗСУ щодо звільнення Криму - ГУР

Російська окупаційна адміністрація Криму видала рішення щодо встановлення високого рівня терористичної небезпеки.

 
Окупаційна влада в Криму, готуючись до української операції зі звільнення півострова, видала “рішення про встановлення високого рівня терористичної небезпеки”. Про це повідомляє Головне управління розвідки Міністерства оборони України.
 
“Російська окупаційна адміністрація Криму та місцеве відділення ФСБ видали рішення про встановлення високого (жовтого) рівня терористичної небезпеки”, – йдеться у повідомленні.
 
Згідно з документом, встановлюється високий рівень загрози у населених пунктах Армянськ, Джанкой, Керч, Красноперекопськ, а також у Джанкойському, Красноперекопському та Ленінському (Єдикуйському) районах Криму”, – повідомило ГУР.
 
За їх даними, аналогічний рівень загрози оголошується на деяких підлеглих міністерствах, у тому числі:
 
  • транспорту,
  • житлово-комунального господарства,
  • охорони здоров’я,
  • палива та енергетики,
  • промислової політики та комітету з водного господарства та меліорації
 
Термін дії заходів не обмежений – до ухвалення рішення про відміну.
 
У рішенні зазначено, що діючим у Криму підрозділам ФСБ РФ та лінійному відділенню МВС РФ на транспорті необхідно посилити контроль за пересуванням транспорту на півострові. Крім того, посилюється контроль за переміщенням російських громадян та іноземців з обов’язковою реєстрацією тимчасового проживання.
 
“Підрозділам МНС наказано провести ревізію спеціалізованого обладнання для здійснення “рятувальних операцій”. Місцеві адміністрації мають забезпечити місця для “тимчасового розміщення людей”. На Міністерство охорони здоров’я покладається зобов’язання підготувати заклади для надання екстреної допомоги та медичної евакуації”, – додали у розвідці.
 
За їхніми словами, такі “заходи безпеки” з боку окупантів є ознакою підготовки до початку операції зі звільнення Криму українськими Силами оборони. Також це може свідчити про можливість проведення провокацій з боку російських спецслужб щодо мирного населення півострова з подальшим переведенням відповідальності на Україну.
 
Раніше повідомлялося, що українські відомства найближчим часом розпочнуть підготовку кадрового резерву, який надалі працюватиме в деокупованому Криму.
 
Нагадаємо, екс-командувач армією США в Європі генерал-лейтенант у відставці Бен Ходжесраней говорив, що наступним великим полем битви, яке вирішить результат війни в Україні, може стати Крим.
 
 
 
Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button