Україна

Окупанти готують “живий щит” із маріупольців – міськрада

Окупанти готують живий щит із маріупольців - міськрада

Окупанти планують звести житло для місцевих жителів біля оборонних споруд

Загарбники планують збудувати дешеве житло для місцевих жителів поряд зі своїми фортифікаціями.

Російські окупанти в Маріуполі збираються звести дешеві багатоквартирні будинки, заселити туди людей, які втратили житло, і зробити їх “живим щитом” для своїх оборонних споруд. Про це у суботу, 11 червня, повідомив радник Маріупольського міського голови Петро Андрющенко.

“Окупаційна влада планує будівництво багатоквартирних будинків, що швидко будуються, за технологією, схожою на будівництво торгових центрів типу Метро. Власне – тимчасова металева будка на кшталт великої “побутівки”. Проте, головне не це. За кілька сотень метрів від будинків окупанти готують лінію оборони, включно з окопуванням важкої техніки. Таке розташування фортифікацій унеможливлює нанесення ударів артилерії по зміцненнях окупантів”, – написав Андрющенко.

Він зазначив, що інформація про початок фортифікаційно-будівельних робіт між ринком Азовський та будівлею колишнього супермаркету OBI надійшла днями від місцевих жителів. Пізніше окупаційна влада розпочала обережні анонси в режимі “відповіді на питання”, що це будівництво “модульних будинків для безпритульних маріупольців”. Насправді ж планується цинічно використовувати людей, які втратили житло в результаті російської агресії, як “живий щит”.

 

Нагадаємо, сьогодні у Маріуполі на міні підірвався трактор окупантів. Троє людей загинули.

Раніше стало відомо, що окупанти прискорили знесення будинків у Маріуполі. Тіла загиблих так і продовжують прибирати разом із будівельним сміттям.


Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/UA_1NEWS

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button