Україна

Окупанти 14 разів намагалися атакувати на Лиманському напрямку


Окупанти 14 разів намагалися атакувати на Лиманському напрямку

Силами оборони відбито 14 атак в районах Новоєгорівки, Серебрянського лісництва на Луганщині та населених пунктів Терни і Торське Донецької області.


Протягом доби на фронті зафіксовано 62 бойових зіткнення. На Лиманському напрямку відбито 14 атак російських військ, на Бахмутському – 12, на Авдіївському – 10. Про це повідомив Генеральний штаб ЗСУ в вечірньому зведенні в понеділок, 22 квітень.
 
Загалом війська РФ завдали чотири ракетних та 58 авіаційних ударів, здійснили 100 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях українських військ та населених пунктах. 

На Куп’янському напрямку ворог наступальних (штурмових) дій не вів. На Лиманському напрямку Силами оборони відбито 14 атак в районах Новоєгорівки, Серебрянського лісництва на Луганщині та населених пунктів Терни і Торське Донецької області. 

 
На Бахмутському напрямку відбито 12 атак в районах населених пунктів Золотарівка, Спірне, Виїмка, Часів Яр, Іванівське, Кліщіївка, Андріївка Донецької області, де ворог намагався покращити тактичне положення. 
 
На Авдіївському напрямку захисниками відбито 10 атак в районах населених пунктів Новобахмутівка, Семенівка, Уманське, Яснобродівка та Нетайлове Донецької області, де ворог, за підтримки авіації, намагався витіснити підрозділи ЗСУ із займаних рубежів.
 
На Новопавлівському напрямку Сили оборони продовжують стримувати окупантів в районах населених пунктів Георгіївка, Новомихайлівка, Урожайне Донецької області, де загарбники 12 разів намагалися прорвати оборону.
 
На Оріхівському напрямку ворог, за підтримки авіації, один раз атакував позиції українських захисників в районі Старомайорського Донецької області. 
 
На Херсонському напрямку противник не відмовляється від наміру витіснити підрозділи ЗСУ з плацдармів на лівобережжі Дніпра. Так, протягом доби здійснив чотири безуспішних атаки в районі населеного пункту Кринки Херсонської області. 
 
Протягом доби авіація Сил оборони завдала ударів по двох зенітно-ракетних комплексах та 13 районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки противника.
 
Підрозділами ракетних військ завдано ураження по пункту управління, двох засобах ППО та району зосередження особового складу противника. 

Нагадаємо, минулої доби ЗСУ ліквідували 730 окупантів. З початку повномасштабної війни проти України армія Росії втратила 460 260 військових.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

5 − three =

Back to top button