Україна

Окупантам не вистачає електорату для “референдуму” – ОК Південь


Окупантам не вистачає електорату для референдуму - ОК Південь

Російські загарбники не можуть організувати голосування щодо “приєднання” до РФ ще з початку війни, зазначає Наталія Гуменюк.

 
Російські окупанти розпочали підготовку проведення референдумів на тимчасово захоплених територіях практично на початку війни, проте щоразу їм не вистачало справжнього електорату. Про це повідомила начальник об’єднаного координаційного прес-центру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк на брифінгу в понеділок, 8 серпня.
 
“Підготовку до референдуму було розгорнуто ще на початку самої окупації. Ми пам’ятаємо про дати, які звучали: і 20 числа квітня, і травневі свята. Постійне перенесення цих дат свідчить про те, що не так все гладко у них йде, – зазначила вона.
 
За її словами, набрати той електорат, який “зміг би їм допомогти імітувати той самий псевдореферендум, вони не можуть”.
 
“Але вони використовують досить різні методи на людей: і залякуванням, і просто силою намагаються відбирати особисті дані, щоб сформувати фальшиві списки для так званого волевиявлення”, – додала Гуменюк.
 
Представниця ОК Південь також наголосила, що на окупованих територіях все ще діє потужний рух опору.
 
Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський наголосив, що так звані “референдуми” на окупованих українських територіях закриють для РФ можливість будь-яких переговорів і з Україною, і з цивілізованим світом.
 
За даними розвідки, російські окупанти планують організувати так звані “референдуми” у Херсонській та Запорізькій областях 11 вересня.
 
Відомо, що російські окупанти планують купувати голоси жителів Херсонщини перед проведенням псевдореферендуму про приєднання до РФ.
 
 
 
Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button