Україна

ОК Захід отримав нового командувача


ОК Захід отримав нового командувача

Генерал Володимир Шведюк став новим командувачем військ ОК Захід. До цього оперативне командування очолював Сергій Літвінов.


Командувачем військ оперативного командування Захід призначено бригадного генерала Володимира Шведюка. Про це йдеться на сторінці командування у Facebook у понеділок, 15 квітня.
 
“Відсьогодні, маю за честь очолити, без перебільшень, одне із найпотужніших військових з’єднань Збройних Сил України. Дуже вдячний за довіру командуванню, яке поклало на мене цю відповідальну місію. Це велика честь і привілей, і я розумію, що воно несе за собою велику відповідальність перед вами, перед нашими військовими частинами і перед Україною”, – сказав він.

Володимир Шведюк народився 23 червня 1969 року у Вінницькій області, в сім’ї військовослужбовця. Закінчив у 1999−2001 та 2019−2021 році – Національну академію оборони України.
 
До березня 2022 обіймав посаду заступника командувача сил ТРО ЗСУ, з березня 2022 – начальник штабу угруповання Об’єднаних сил.
 
Брав участь у російсько-українській війні та відбитті російського повномасштабного вторгнення в Україну у 2022 році.

 
Нагадаємо, 11 квітня повідомлялось, що командувачів оперативних командувань Південь і Захід Андрія Ковальчука та Сергія Літвінова перевели на інші посади у межах просування по службі.

Як відомо, 8 лютого президент Володимир Зеленський звільнив Валерія Залужного з посади головнокомандувача ЗСУ, а на його місце призначив Олександра Сирського, який до цього очолював Сухопутні війська. Після цього у ЗСУ відбулась низка відставок і нових призначень.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button