Україна

Оголошено вирок зраднику, який шпигував за артилерією ЗСУ під Авдіївкою


Оголошено вирок зраднику, який шпигував за артилерією ЗСУ під Авдіївкою

Суд визнав зрадника винним у колабораційній діяльності. Враховуючи його співпрацю зі слідством, йому присудили 12 років позбавлення волі.

Російський агент, який шпигував за артилерією ЗСУ під Авдіївкою, отримав 12 років тюрми. Про це сьогодні, 5 січня, повідомила пресслужба СБУ.

Зазначається, що ворожого інформатора цікавили координати артилерійських позицій та напрямки руху важкої бронетехніки ЗСУ в районі Авдіївки.

“Отримані відомості він направляв зв’язковому російської спецслужби – бойовику одного з окупаційних угруповань РФ на тимчасово окупованій частині східного регіону України. Потім розвідувальна інформація надходила кадровому співробітнику управління ФСБ у Ростовській області Миколі Блохіну. Розвіддані потрібні були загарбникам для планування власних бойових операцій на передовій та здійснення прицільних ракетно-артилерійських ударів по підрозділах українських військ”, – йдеться в повідомленні СБУ.

Зрадника затримали на Донеччині на початку березня 2022 року.

Ворожий агент – житель Новогродівки Покровського району. На початку повномасштабного вторгнення РФ він публічно підтримав російських окупантів, про що писав у заборонених в Україні російських соцмережах Однокласники і ВКонтакті.

“Таким чином прихильник рашизму потрапив у поле зору ФСБ, яка дистанційно залучила його до співпраці на користь країни-агресора”, – йдеться в повідомленні СБУ.

Суд визнав зрадника винним у колабораційній діяльності. Враховуючи його співпрацю зі слідством, йому присудили 12 років позбавлення волі.

Раніше повідомлялося, що оголошено підозру чиновниці, яка готує дітей Криму до війни з Україною. На “посаду” її призначили за особистої протекції гауляйтера Аксьонова у листопаді 2022 року для масового нав’язування кремлівської пропаганди серед юнацтва.

У Полтаві затримали “політексперта”-зрадника

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button