Україна

Оголошено підозру кримському священнику, який постачає окупантам дрони


Оголошено підозру кримському священнику, який постачає окупантам дрони

Йдеться про протоієрея Дмитра Кроткова – керівника військового відділу так звоної “Кримської митрополії” РПЦ, який підтримав російських загарбників ще під час захоплення Криму.

СБУ оголосила підозру протоієрею РПЦ із Криму: священник постачає ударні дрони окупантам. Про це сьогодні, 21 грудня, повідомила пресслужба СБУ.

Йдеться про протоієрея Дмитра Кроткова – керівника військового відділу “Кримської митрополії” РПЦ.

“Як встановило розслідування, фігурант підтримав російських загарбників ще під час захоплення Криму. Тоді він був настоятелем храму УПЦ (МП) у Сімферополі й разом з окупантами намагався блокувати бригаду берегової оборони ЗСУ у селі Перевальне. За даними слідства, клірик у гучномовець закликав українських захисників здатися і перейти на бік ворога. За це він отримав “посаду” у так званій “Кримській митрополії” РПЦ”, – повідомили в СБУ.

Після повномасштабного вторгнення РФ в Україну Кротков почав виявляти ще більшу активність у служінні ворогу.

“Перебуваючи на тимчасово захопленому півострові, він організував збір коштів на потреби окупаційних угруповань, що воюють проти Сил оборони України. За даними слідства, “благодійні внески” надходять на рахунки так званого “спеціального гуманітарного центру” місцевої громади РПЦ, який очолив Кротков. Одержані таким чином гроші фігурант використовує для гуртової закупівлі ударних дронів, тепловізорів, портативних радіостанцій та антидронових рушниць”, – йдеться в повідомленні СБУ.

Повідомляється, що придбану продукцію Кротков особисто відвозив підрозділам російських військ у Херсонську, Запорізьку й Донецьку області.

“Також під час перебування на лінії фронту він разом з іншими кліриками РПЦ освячував бойову техніку окупантів та благословляв їх на вбивства українців. Крім того, у червні цього року після підриву рашистами Каховської ГЕС Кротков приїздив до постраждалих районів лівобережжя Херсонщини. Там він проповідував кремлівські наративи щодо причин надзвичайної події і тим самим намагався штучно дискредитувати українських захисників”, – додають в СБУ.

Зазначається також, що Кротков часто бере участь у телеефірах російського пропагандиста Соловйова.

Кроткову заочно повідомлено про підозру в пособництві державі-агресору.

“Оскільки зловмисник переховується на тимчасово окупованій території України, тривають комплексні заходи, щоб притягнути його до відповідальності за злочини проти нашої держави”, – повідомили в СБУ.

Раніше повідомлялося, що чотирьох полонених бойовиків засуджено за державну зраду. Трьох зрадників українські захисники захопили у полон під час запеклих боїв на Донеччині, четвертого – на Лисичанському напрямку.

СБУ заочно оголосила підозру керівництву Центрвиборчкому Росії

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button