Україна

Оформити український паспорт можна буде не тільки в Польщі – МВС


Оформити український паспорт можна буде не тільки в Польщі – МВС

Є величезний попит на послугу оформлення паспортів, адже мігрантів з України за кордоном наразі мільйони.

 
Мобільні комплекси з оформлення паспортів України згодом працюватимуть у кількох європейських країнах. Про це у неділю, 10 липня, заявив голова МВС Денис Монастирський, пише Укрінформ.
 
“Поспілкувавшись із нашими громадянами, я зрозумів, що ці машини працюватимуть за кордоном ще дуже довго. Кількість заявок на оформлення нових документів зростає”, – сказав Монастирський.
 
Він зазначив, що багато українців, рятуючись від війни, втекли за кордон без документів або втратили їх.
 
“Але коли ми вивчили кількість таких звернень, то виявилося, що вони в сотні разів перевищували можливість консульських установ” – так пояснив міністр необхідність розгортання мобільних комплексів з оформлення паспортів України.
 
Він нагадав, що в серпні у Варшаві відкриють стаціонарний офіс, де можна буде оформити як закордонний, так і внутрішній ID-паспорт громадянина України. В офісі щодня прийматиммуть 400–500 осіб. Терміни отримання документів – не довше, ніж місяць.
 
Водночас в інші регіони Польщі, а також у Чехію, Словаччину, Болгарію вирушать мобільні комплекси – після досягнення відповідних домовленостей з цими країнами.
 
У свою чергу перша заступник голови Державної міграційної служби України Ірина Ковалевська повідомила, що у Варшаві з 29 червня розгорнуто п’ять мобільних комплексів. Найближчими днями в столицю Польщі прибудуть ще три такі комплекси.
 
Кожен мобільний комплекс щодня може обслужити 20 осіб.
 
Вартість послуги з отримання внутрішнього паспорта – 2,7 тис. грн, закордонного – 3,3-3,4 тис. грн.
 
Нагадаємо, Кабінет Міністрів дозволив виготовлення та видачу паспорта громадянина України без внесення до безконтактного електронного носія, що міститься в паспорті, засобів кваліфікованого електронного підпису (КЕП) і шифрування під час воєнного стану і протягом трьох місяців після його скасування.
 
Новини від 1News у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button