Україна

Офіс генпрокурора просить Печерський суд обрати главі Конституційного Суду України запобіжний захід та вдягнути електронний браслет

Таким чином, Офіс генпрокурора хоче забезпечити виконання процесуальних зобов'язань Тупицького, який систематично ігнорує допити, а також використовує в особистих інтересах ресурс Конституційного Суду

Офіс генпрокурора просить Печерський районний суд обрати главі Конституційного Суду України (КСУ) Олександру Тупицькому запобіжний захід у вигляді внесення застави на суму 45,4 тисячі гривень і заборони виїзду за кордон і відвідування будівлі КСУ.

Про це інформує 1NEWS.

“Прокурори Офісу генпрокурора направили в суд клопотання про обрання запобіжного заходу Тупицькому. Просимо застосувати до нього запобіжний захід у вигляді застави в розмірі 45 400 гривень. Покласти обов’язки: не виходити з населеного пункту, в якому проживає, без дозволу слідчого, прокурора або суду, утриматися від спілкування зі співробітниками Конституційного Суду, не відвідувати приміщення і будівлі Конституційного Суду, а також здати на зберігання паспорт для виїзду за кордон”, – повідомили у пресслужбі Офісу генпрокурора.

Також Офіс генпрокурора просить зобов’язати Тупицького носити електронний браслет. Запобіжний захід стосується справи, яку розслідує Державне бюро розслідувань.

Таким чином, Офіс генпрокурора хоче забезпечити виконання процесуальних зобов’язань Тупицького, який систематично ігнорує допити, а також використовує в особистих інтересах ресурс Конституційного Суду.

Засідання райсуду відбудеться 2 квітня.

Джерело: Німецька хвиля

Back to top button