Україна

Офіс генпрокурора програв апеляцію у справі виправдання Пашинського

Прокуратура оскаржуватиме це рішення в касаційній інстанції

В Офісі Генерального прокурора підтвердили, що Київський апеляційний суд залишив чинним виправдувальний вирок стосовно колишнього депутата Верховної Ради партії “Народний фронт” Сергія Пашинського у справі про стрілянину у В’ячеслава Хімікуса.

Проте прокуратура оскаржуватиме це рішення в касаційній інстанції, – інформує 1NEWS.

Нагадаємо, 31 грудня 2016 року у Київській області відбувся словесний конфлікт між народним депутатом Сергієм Пашинським та громадянином. Під час нього нардеп дістав власну зареєстровану вогнепальну зброю (пістолет марки Glock 19) та вистрілив чоловіку в ліву ногу. У результаті громадянин отримав тілесні ушкодження у вигляді вогнепального осколкового перелому стегнової кістки лівої ноги.

Після цього Пашинському оголосили підозру у справі про стрілянину.

У квітні 2020 року Державне бюро розслідувань завершило розслідування відносно народного депутата України Верховної Ради V-VIII скликань Сергія Пашинського.

6 липня Пашинському вручили обвинувальний акт. Справу направили до суду.

У березні цього року прокуратура наполягала в суді на семирічному терміні покарання для екс-депутата Верховної Ради Сергія Пашинського.

Але Васильківський міськрайонний суд Київської області виправдав Сергія Пашинського у справі про вогнепальне поранення жителя Київської області В’ячеслава Хімікуса.

Після чого прокуратура оскаржила виправдувальний вирок екснардепу.

Джерело: УНН

Back to top button