Україна

Очільник МЗС Кулеба – В ЄС готові надати Україні комплексну підтримку з кібербезпеки – 1News

Зокрема, допомогу буде надано через спроби дестабілізувати роботу українських державних органів


Фото з відкритих джерел

Європейський Союз підтвердив готовність надати Україні комплексну допомогу у зміцненні її кібернетичної безпеки, в умовах триваючого військового нарощування російських військ уздовж кордонів України та її спроб дестабілізувати роботу українських державних органів. Про це під час пресконференції за підсумками участі у Раді міністрів ЄС із закордонних справ у Брюсселі розповів міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба, передає “Укрінформ”.

“Ми домовилися, що Європейський Союз запропонує нам комплексну пропозицію щодо зміцнення нашої кібербезпеки. Ми розуміємо, що сучасна війна – це не лише танки, артилерія літаки, – це також бойові дії в кіберпросторі. Сьогодні я отримав підтвердження від Європейського Союзу, що вони позитивно реагують на мій запит, на мій лист до них, і що нам буде зроблена пропозиція про системну допомогу з боку Європейського Союзу”, – сказав Кулеба.

1News за темою: Україна ініціює дискусії про гарантії безпеки, – Кулеба

Раніше очільник українського МЗС повідомив, що Європейський Союз розгорне в Україні дорадчо-тренувальну військову місію. Йдеться не про бойові підрозділи, а про консультативну допомогу у військових питаннях.


ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS
Джерело

Back to top button