Україна

Об’єкти енергетичної інфраструктури України беруть під охорону понад 600 поліцейських – 1News

Це пов’язано з тим, що Україна найближчим часом буде експериментально відключена від енергосистем Білорусі та РФ

Заступник Голови Національної поліції України Олександр Фацевич
Національна поліція

На період роботи енергосистеми України в ізольованому режимі понад 100 об’єктів енергетичної інфраструктури будуть під посиленою охороною. Про це під час брифінгу повідомив заступник голови Нацполіції Олександр Фацевич. 

“Ми наразі звертаємо увагу на об’єкти інфраструктури. Відсьогодні ми перевіряємо об’єкти, зокрема енергетичної інфраструктури. Понад 100 об’єктів енергетичної інфраструктури ми будемо брати під охорону. Частину вже взято під охорону”, – повідомив Фацевич. 

За його словами, це пов’язано з тим, що Україна найближчим часом буде експериментально відключена від енергосистем Білорусі та Російської Федерації.

“Нацполіція буде готова у разі диверсійних, або якихось інших атак на ці об’єкти. Тому що Україна буде ізольована від інших систем забезпечення з інших держав”, – зазначив Фацевич.

1News за темою: На українських АЕС подвоїли та додатково озброїли охорону, – голова “Енергоатому”

Він уточнив, що охорону цих об’єктів забезпечуватимуть понад 600 поліцейських. “Це буде тимчасово, на час відключення, а далі вже будемо приймати рішення і брати під постійну охорону такі об’єкти”, – резюмував заступник голови Нацполіції.

Нагадаємо, Україна має намір відключитися на три дні від енергосистеми Білорусі та Росії. Відключення заплановане на 24-26 лютого 2022 року.


ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS
Джерело

Back to top button