Україна

Обвинувачений у держзраді екснардеп Єфремов втік до Росії – ЗМІ


Обвинувачений у держзраді екснардеп Єфремов втік до Росії - ЗМІ

У Москві родина ексрегіонала Олександра Єфремова володіє елітними апартаментами за 4 млн доларів.


Колишній очільник фракції Партії регіонів у Верховній Раді, ексдепутат Олександр Єфремов, якого обвинувачують у державній зраді, виїхав з України після початку повномасштабного вторгнення Росії. Про це йдеться у розслідуванні Схем.

“Єфремов виїхав з України після початку повномасштабного вторгнення РФ через Словаччину і з того часу не повертався. Де він тепер? За нашими даними, у Москві. Перед вторгненням Єфремов неодноразово їздив до РФ – востаннє у лютому 2022-го”, – йдеться у матеріалі.
 
Журналісти встановили, що Єфремов зареєструвався у Москві, в елітних апартаментах у житловому комплексі Тріумф-Палас. Ця нерухомість записана на його сина – Ігоря Єфремова. Її загальна площа складає понад 650 квадратних метрів, орієнтовна вартість – близько 4 млн доларів.
 
Розслідувачі зателефонували до Єфремова на його російський номер. На запитання, що він робить у Москві та чи планує повертатися в Україну, відповів: “Ви знаєте, у мене не входить в плани давати зараз якісь інтерв’ю, до побачення”.
 
Як відомо, Єфремова в Україні звинувачують у низці злочинів. За версією слідства, депутат сприяв створенню “ЛНР”, допомагав захоплювати будівлі Луганської ОДА та СБУ у 2014 році. Його обвинувачують у держзраді. Cправа щодо Єфремова перебуває на стадії судового розгляду.
 
У 2019 році політик вийшов з-під варти після трьох років перебування у СІЗО Старобільська  на Луганщині. Спочатку ексдепутата відпустили під домашній арешт, а потім змінили запобіжний захід на особисте зобов’язання на два місяці, який після цього не продовжили.
 
В Офісі генпрокурора журналістам повідомили, що Єфремов не має запобіжного заходу і не перебуває в розшуку.
 
Матеріали щодо його справи мали передати з суду Старобільська, який знаходиться в окупації, до Синельниківського суду на Дніпропетровщині. Проте інформація про таку передачу в Офіс генпрокурора “не надходила”.

Український ексрозвідник, який утік до Росії, отримав підозру в держзраді

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button