Україна

ОБСЄ запускає велику програму для України


ОБСЄ запускає велику програму для України

Україну сьогодні відвідали голова та генсек ОБСЄ. Пообіцяли допомогу з повоєнним поновленням.

 
Міністр закордонних справ Польщі Збігнєв Рау, який є чинним головою ОБСЄ, оголосив про нову велику програму організації для України. Про це він сказав під час брифінгу із главою МЗС України Дмитром Кулебою у Києві у вівторок, 2 серпня.
 
“Сьогодні я маю можливість оголосити, що ми запускаємо велику та амбітну програму для України… Ми рішуче налаштовані залишатися на місцях і надавати підтримку Україні на шляху до подолання величезної кількості викликів, а також у допомозі з повоєнним поновленням. Я переконаний, що ОБСЄ відіграватиме важливу роль у цих проектах”, – сказав він.
 
За його словами, разом із генсеком ОБСЄ Хельгою Марією Шмід вони запевнили Кулебу в тому, що ОБСЄ продовжуватиме надавати допомогу Україні на шляху до забезпечення миру та стабільності за будь-яких обставин.
 
Шмід зазначила, що програма передбачає надання допомоги органам влади, суспільству.
 
“Вона ґрунтується на довірчих відносинах, а також на величезному досвіді, який ми нагромадили протягом останніх трьох десятиліть”, – сказала вона.
 
Генсек ОБСЄ наголосила на необхідності відреагувати на підвищені ризики для цивільного населення внаслідок війни за рахунок протидії збройним заходам, боротьби з мінами або нейтралізації впливу війни на жінок та дітей, зокрема протидії незаконному переміщенню людей та сексуальному насильству.
 
 
У ході візиту в Україну Рау та Шмід відвідали Бучу.
 
 
 
Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button