Україна

ОБСЄ закриває український офіс через позицію Росії


ОБСЄ закриває український офіс через позицію Росії

З 1 липня припиняється вся передбачена мандатом діяльність Координатора проектів організації в Україні.

ОБСЄ закриває офіс Координатора проектів в Україні через позицію РФ щодо продовження мандату місії. Про це 30 червня повідомила прес-служба організації.

“На жаль, незважаючи на переважну підтримку держав-учасниць щодо продовження важливої ​​роботи, яку Координатор проекту виконував протягом 23 років, консенсусу щодо продовження його мандату не було досягнуто через позицію РФ”, – заявив чинний голова ОБСЄ, міністр закордонних справ Польщі Збігнєв Рау.

Він наголосив, що польське головування продовжить консультації з державами-учасницями щодо майбутньої ролі та присутності ОБСЄ в Україні.

Координатора проектів ОБСЄ в Україні було призначено 1 червня 1999 року після консенсусного рішення всіх держав-учасниць. Його мандатні завдання були зосереджені на зміцненні безпеки країни та розвитку її законодавства, інститутів та практики відповідно до демократичних стандартів.

Нагадаємо, наприкінці квітня ОБСЄ оголосила про закриття Спеціальної моніторингової місії в Україні. Причиною такого кроку стала позиція РФ щодо продовження мандата СММ.

ОБСЄ має зробити вибір щодо РФ – Кулеба


Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button