Україна

Обсяги позик за програмою “Доступні кредити 5-7-9%” сягнули 24 млрд гривень

З початку програми “Доступні кредити 5-7-9%” банки-учасники видали 10 009 кредитів на загальну суму 24 млрд грн., повідомляє 1NEWS з посиланням на ЕП.

Із загальної суми в 24 млрд 12,9 млрд грн – рефінансування попередньо отриманих позик, 4,3 млрд грн підприємці отримали на капітальні інвестиції.

6,7 млрд грн – в якості антикризових кредитів на поповнення оборотних коштів під 0%.

“Найактивнішими учасниками програми є представники сільського господарства (54%), торгівлі та виробництва (19%) та промислової переробки (15%).

За регіональною класифікацією лідерами залишаються Львівська, Харківська, а також Київська області”, – йдеться у повідомленні.

За минулий тиждень видали 519 кредитів на понад 1,4 млрд грн.

“Наразі найбільшим попитом користуються кредити на поповнення обігових коштів в рамках антикризової програми – кількість поданих заявок з пакетом документів на такі кредити за тиждень зросла на 1,2 млрд грн, що складає 54% від всіх поданих за минулий тиждень заявок з пакетом документів.

Це позитивний сигнал, що свідчить про пожвавлення економічної активності”, – зазначив міністр економіки Ігор Петрашко.

“749 млн грн від загальної суми укладених за останній тиждень угод складають антикризові кредити на поповнення оборотних коштів під 0%. 450 млн грн – це видані уповноваженими банками угоди з рефінансування попередньо виданих кредитів, а сума інвестиційних кредитів склала 180 млн грн”, – додали у відомстві.

Наразі Фонд розвитку підприємництва уклав угоди про співробітництво з 26 банками.

 

 

 

 

Back to top button