Україна

Обстріли портів на Дунаї: британська розвідка пояснила мету росіян


Обстріли портів на Дунаї: британська розвідка пояснила мету росіян

У Росії можуть вважати, що удари дронів-камікадзе несуть менше ризику ескалації, ніж крилатих ракет.

 
Удари по українських портах на Дунаї свідчать про те, що Росія намагається змусити міжнародні судноплавні компанії призупинити торгівлю через порти. Про це заявило Міністерство оборони Великої Британії в Twitter 4 серпня.
 
У відомстві нагадали, що за останні два тижні РФ здійснила кілька хвиль атак по українських портах на річці Дунай з використанням іранських дронів. У розвідці припустили, що таким чином Росія хоче припинити міжнародне судноплавство через ці порти.
 
Водночас наголошується, що іранські БПЛА вражали цілі за 200 метрів від румунського кордону, що свідчить про те, що РФ наважується на удари поблизу території НАТО.
 
На думку британських розвідників, у Кремлі можуть вважати, що удари дронів несуть менше ризику ескалації, ніж крилатих ракет. РФ, ймовірно, вважає іранські дрони достатньо точними, а також у них набагато менший боєзаряд, ніж у крилатих ракет.
 
Нагадаємо, вночі 3 серпня війська РФ здійснили чергову повітряну атаку на Одещину. Частину ударних дронів було знищено, однак деякі з них уразили елеватор, зерносховище та портову інфраструктуру Ізмаїлу. 

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news



ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button