Україна

Обстріли не завадять розслідувати воєнні злочини РФ – генпрокурор


Обстріли не завадять розслідувати воєнні злочини РФ - генпрокурор

Генеральний прокурор України Андрій Костін провів онлайн-зустріч з генеральним прокурором Литви Нідою Грунскене та литовськими прокурорами.

Масовані атаки на цивільну інфраструктуру не завадять прокурорам досягти результату у розслідуванні міжнародних злочинів РФ. Про це заявив генеральний прокурор України Андрій Костін під час онлайн-зустрічі з генеральним прокурором Республіки Литва Нідою Грунскене та литовськими прокурорами, повідомляє Офіс генпрокурора.

Генеральний прокурор висловив подяку Литві, яка першою звернулася до Міжнародного кримінального суду щодо розслідування воєнних злочинів РФ та підтримує Україну на шляху до перемоги.

“Ми, зі свого боку, працюємо за будь-яких умов. Навіть масовані атаки на цивільну інфраструктуру не завадять прокурорам досягти результату в розслідуванні міжнародних злочинів РФ”, – наголосив Андрій Костін.

Генпрокурор наголосив на просуванні з розслідування, розпочатого в національній юрисдикції Республіки Литва: литовські прокурори провели бесіди з більш ніж двома тисячами українських громадян, які тимчасово проживають на території Литви, понад 30 громадян отримали статус постраждалих.

Ніда Грунскене наголосила, що проблеми України не залишають литовських прокурорів байдужими, і висловила готовність докладати ще більших зусиль для того, щоб притягнути винних до відповідальності.

Раніше повідомлялося, що СБУ відкрила 17 кримінальних проваджень за фактами обстрілу України 15 листопада.


Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button