Україна

Обстріл Станиці Луганської – Джонсон заявив про операцію Росії – 1News

Прем’єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон


Фото з відкритих джерел

За словами британського премʼєра, противник планував дискредитувати українців

Премʼєр-міністр Великої Британії Борис Джонсон заявив, що сьогоднішній обстріл дитсадка в Станиці Луганській був операцією Росії “під чужим прапором”. Про це повідомляє Independent.

“Обстріл дитсадка ми сприймаємо як операцію “під чужим прапором”, яка мала на меті дискредитувати українців та створити привід, фальшиву провокацію, для виправдання дій Росії”, – висловився Джонсон.

При цьому очільник британського уряду не виключає, що таких провокацій може стати більше впродовж наступних кількох днів. За його словами, Москва може розпочати більше таких операцій як привід для повномасштабного вторгнення в Україну.

Нагадаємо, сьогодні вранці, 17 лютого, незаконні збройні формування здійснили артилерійсько-мінометний удар по Станиці Луганській. Противник пробив стіну у дитячому садку, внаслідок чого кілька співробітниць закладу отримали контузію.

1News за темою: Росія намагається сфабрикувати приводи для наступу на Україну, – МЗС Британії

За останніми даними, від початку поточної доби противник 39 разів порушив режим припинення вогню на Донбасі. НЗФ обстріляли кілька десятків населених пунктів, унаслідок чого двоє цивільних та один український військовий поранені. Ще один захисник отримав бойове травмування.


ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS
Джерело

Back to top button