Україна

Обстановка на Донбасі складна, але контрольована – МОУ

Обстановка на Донбасі складна, але контрольована – МОУ

Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Окупанти намагаються наступати одразу за кількома напрямками, але отримують гідну відсіч ЗСУ

Противник активізувався на Лиманському, Сєвєродонецькому, Бахмутському, Курахівському й Авдіївському напрямках.

 

Війська Росії ведуть інтенсивний вогонь уздовж лінії зіткнення в Луганській та Донецькій областях, ситуація залишається складною, але контрольованою. Про це на брифінгу в Медіа Центрі Україна заявив речник Міністерства оборони Олександр Мотузяник, повідомляє Укрінформ.

 

“Окупаційні війська Росії ведуть інтенсивний вогонь уздовж лінії зіткнення та в глибині оборони наших військ у Луганській та Донецькій областях. Обстановка залишається складною, але водночас Збройні сили України її контролюють і знають про плани ворога. Противник активізувався на Лиманському, Сєвєродонецькому, Бахмутському, Курахівському й Авдіївському напрямках. Основна мета – оточити наші війська в районах Лисичанська і Сєвєродонецька і вийти на адмінкордон Луганщини”, – сказав Мотузяник.

 

За його словами, на Слов’янському напрямку українські війська стримують наступ потужного угруповання противника. Ворог намагається здійснити перегрупування своїх підрозділів і активізувати наступ у напрямках Ізюм – Барвінкове й Ізюм – Слов’янськ.

 

“На Лиманському напрямку українські захисники протидіють спробам противника витіснити наші війська з північно-західної та південно-східної частини Лимана і розвинути наступ на Слов’янськ. Щоб наростити можливості загальновійськових підрозділів тамтешнього російського угруповання, прогнозується застосування окупантами із складу 90-ї танкової танків Термінатор”, – зазначив речник МОУ.

 

Він поінформував, що на Сєвєродонецькому напрямку сили оборони України відображають атаки окупантів на напрямках Щедрищеве – Сєвєродонецьк, Осколонівка – Борівське і Нижнє – Тошківка. На Бахмутському напрямку українські війська стримують наступальні дії загарбників у районі Комишувахи.

 

Представник Міноборони відзначив, що на Авдіївському напрямку українська армія відбиває наступ противника в напрямках Новоселівка Друга – Красногорівка і Новобахмутівка – Красногорівка.

 

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в четвер, 26 травня, ворог вкотре обстріляв Гуляйполе. Внаслідок збройної атаки значні пошкодження зазнали десятки приватних будинків мирних жителів, а також територія одного з місцевих приватних підприємств.

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button