Світ

У Пентагоні розповіли, коли з’являться перші висновки щодо витоку даних

У Пентагоні розповіли, коли з являться перші висновки щодо витоку даних

Фото: defense.gov

Заступник офіційного представника Пентагону Сабріна Сінгх

Міноборони США оцінює масштаби інциденту із секретними матеріалами. Результати розслідування будуть представлені за півтора місяці.

Пентагон продовжує займатися несанкціонованим “зливом” секретних документів, перші висновки про інцидент будуть отримані протягом 45 днів. Про це заявила заступник спікера Міноборони США Сабріна Сінгх на брифінгу 17 квітня.

За її словами, Пентагон серйозно ставиться до ситуації та активно займається перевіркою масштабу витоку, а також вжиттям відповідних “заходів з пом’якшення наслідків”.

Сінгх наголосила, що протягом 45 днів будуть представлені початкові висновки та рекомендації щодо покращення політики та процедур, пов’язаних із захистом секретної інформації.

Вона додала, що відомство перебуває у тісному контакті з Білим домом, Конгресом, міжвідомчими партнерами та союзниками з цього питання.

Нагадаємо, на початку квітня в мережу потрапила велика кількість секретних документів Пентагону, які стосуються, зокрема, війни в Україні. До з’ясування обставин інциденту підключилися Мін’юст та ФБР.

За підсумками розслідування, яке тривало близько тижня, було затримано 21-річного військовослужбовця ВПС Національної гвардії США Джека Тейшейру. Його звинуватили у витоку надсекретних даних військової розвідки та звинуватили у незаконному копіюванні та передачі секретних матеріалів.

Білий дім не впевнений у справжності “злитих” даних


Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button