Україна

Касові апарати для ФОПІв – Штрафи зменшать на 90 відсотків – 1News


Фото з відкритих джерел

Минулого місяця підприємців не перевіряли щодо видачі чеків

У січні 2022 року через збої в роботі системи програмних РРО перевірку здачі чеків підприємцями не проводили, а штрафи ФОПам не виписували. Про це повідомив голова комітету Верховної Ради з фінансів, податкової та митної політики, нардеп Данило Гетманцев в інтервʼю УНІАН.

“Ніякої перевірки ФОПів у січні з приводу не видачі чеків не було. Тому штрафи не нараховані за січень. Для того, щоб зняти будь-які питання, ми скасуємо взагалі штрафи за січень”, – висловився Гетманцев.

При цьому він додав, що штрафи будуть скасовані в лютому-березні, коли Рада зможе поставити це питання на голосування.

“У лютому або в березні, коли зможемо поставити це питання на голосування. Я буду працювати над цим. Буду просити депутатів проголосувати за це. Можна різне про мене говорити, але я ніколи не обманюю. Ані ФОПів, ані будь-кого іншого. Всім говорив про свою позицію з самого початку. І якраз позиція скасувати штрафи за січень у мене є. І є позиція істотно знизити на 90% штрафи на весь рік для тих, хто встановив РРО”, – скащав депутат.

1News за темою: ФОПам розширили можливості працювати без касових апаратів

Нагадаємо, раніше спікер Ради Руслан Стафанчук заявив, що парламент планує скасувати штрафи для ФОПів за відсутність касових апаратів до кінця 2022 року. 

Своєю чергою, Данило Гетманцев спростував цю заяву, пояснивши, що суму штрафів лише тимчасово знизять. Тоді він сказав, що знижений розмір штрафів діятиме до 1 березня.


ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS
Джерело

Back to top button