Україна

Обрано нову очільницю АРМА


Обрано нову очільницю АРМА

Олена Дума виграла конкурс з відбору голови Нацагентства з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів.


Конкурс на посаду голови Національного агентства з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів (АРМА) виграла держслужбовиця Олена Дума. Про це повідомили в антикорупційній організації Transparency International Ukraine в середу, 28 червня.
 
Зазначається, що за це рішення проголосували шестеро з восьми членів конкурсної комісії.

 
Олена Дума розпочала юридичну карʼєру з 2000 року. З 2000 року – працювала в Апараті Верховної Ради, комітеті ВРУ з прав людини за сумісництвом до 2006 року. У 2006 році – прийняла присягу держслужбовця у Кабінеті міністрів. У 2006-2007 роках працювала в державній службі в Кабміні на посаді радника міністра звʼязків з Верховною Радою та іншими органами держвлади.
 
Працювала радницею міністра охорони довкілля, обіймала посаду в Мінагрополітики, була заступницею директора Державної реєстраційної служби, очолювала Фонд соцстрахування. Також працювала помічницею народного депутата.

Останнє місце роботи – заступниця голови Чернігівської ОДА. Звідти Дума звільнилася за власним бажанням. У 2022 році Дума брала участь у конкурсі на очільника НАБУ, але не пройшла один з перших етапів.

 
Нагадаємо, у грудні 2019 року Кабмін усунув від виконання обовʼязків першого очільника АРМА Антона Янчука нібито за зрив опалювального сезону на Львівщині. Недавно проти нього висунули обвинувачення в розтраті 400 мільйонів гривень.
 
Віталій Сигидин, який виконував обовʼязки керівника АРМА до 2021 року, пішов з посади після підозри в привласненні 400 тисяч доларів.
 
У серпні 2021 року в.о. голови АРМА призначили Дмитра Жоравовича. У вересні 2022 року було затверджено склад комісії для обрання нового постійного керівника АРМА.

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button